Zonwerende raamfolie verduisterendWeergave:

Raamfolie om mee te verduisteren

Met verduisterend raamfolie kun je je ramen beplakken om er voor te zorgen dat er geen licht meer naar binnen komt. Dit is vaak gewenst op slaapkamerramen of het raampje boven de deur.

Een raam verduisteren kun je op verschillende manieren doen. Je hoort wel eens dat er verf wordt gebruikt om het raam te verven en er op die manier voor te zorgen dat er geen licht meer binnen komt, een andere optie is een houten plaatje tegen het raam aan timmeren. Wat echter veel handiger is, is verduisterend plakfolie. Het is een stukje plakplastic wat je tegen je ramen plakt, en klaar ben je! Afhankelijk van het soort verduisteringsfolie dat je gebruikt, komt er geen licht meer doorheen!

Er zijn twee soorten raamfolie om je ramen mee te verduisteren, het DFP25 folie en het W15 folie. Het grootste verschil is de lichtdoorlaatbaarheid. DFP 25 folie laat slechts 1% licht door bij lichte bewolking. W15 folie is 100% verduisterend, daar komt dus helemaal géén licht meer doorheen. Een ander verschil is dat het DFP25 folie aan beide zijden wit is en het W15 folie is aan de plakzijde zwart van kleur en aan de andere zijde wit. Beide folies hebben een sterke kleeflaag en blijven goed hechten op een gladde, vlakke en vetvrije ondergrond.


Er is weinig zo vervelend als vroeg wakker worden door het licht wat 's ochtends in je slaapkamer schijnt terwijl je het die avond daarvoor misschien wel laat hebt gemaakt of gewon graag eens wat langer wilt blijven liggen. Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt. Je kunt er een gordijntje voor hangen, maar dan heb je vaak toch nog last van licht wat door een kiertje heen kan schijnen. Ook het kleine raampje wat boven de slaapkamerdeur zit is vaak een vervelende licht-doorlater. Doet iemand anders het licht aan op de gang, dan schijnt het licht ook bij jou de slaapkamer in, waardoor jij misschien wel wakker wordt. De een heeft daar natuurlijk meer last van dan de ander. Heb jij nou ook wel eens last van licht in je slaapkamer? Overweeg dan eens om verduisterend folie op je ramen aan te brengen. Je kunt de kleinste kiertjes ermee wegwerken en zult vrijwel géén last meer hebben van ongewenst licht in je slaapkamer!
 

Hoe breng je verduisterend raamfolie aan?

1. Zorg ervoor dat de ondergrond die je gaat beplakken glad, vlak en schoon/vetvrij is.

2. Maak het raam goed nat met water. Dit werkt eenvoudig met behulp van een plantenspuit.

3. Verwijder het schutvel van het folie. Wanneer het om een klein stukje gaat, kun je het schutvel in één keer verwijderen. Gaat het om een wat groter stuk, verwijder dan eerst een klein gedeelte van het schutvel, plak dit alvast op, en verwijder vervolgens steeds een stukje meer van het schutvel.

4. Plak het verduisteringsfolie op het raam. Veeg het strak over het raam met behulp van bijvoorbeeld een rakel. Werk bij voorkeur vanuit het midden van het folie naar de zijkanten. Je strijkt op deze manier het water onder het folie vandaan. Zorg ervoor dat al het water en eventueel het lucht onder het folie vandaan geveegd wordt.

Zonwerendfolie.nl

Zonwerendfolie.nl

Info@zonwerendfolie.nl