Hoe plak ik zonwerende raamfolie statisch donkergrijs/zilver?


zonwerende raamfolie statisch donkergrijs


 

De belangrijkste zaken op een rij:

Dit folie wordt aan de binnenkant van het raam aangebracht.
Het folie bevat geen lijmlaag, maar wél een beschermfolie. Deze moet je eerst verwijderen vóórdat je het folie op je ramen monteert. Volg de handleiding hieronder.

Het folie is geschikt voor:
- Helder enkel glas
- Helder dubbel glas

Bij zelf plakken ben je ook zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat.
 

Handleiding zonwerende raamfolie statisch donkergrijs/zilver

1: Het folie op maat snijden of knippen
Meet eerst de grote van je raam op met een rolmaat. Tel er bij elke zijde 2 centimeter bij op. Noteer de afmeting en snij het folie op maat. Doe dit met een foliemesje of scherp stanleymes.

2: Maak het raam schoon en vetvrij
Dit folie moet aan de binnenkant aangebracht worden! Voordat je gaat monteren moet het raam goed schoon zijn. Doe dit zorgvuldig, elk klein oneffenheidje op het raam zul je later terugzien in het folie. Schoonmaken doe je met warm water en een druppel afwasmiddel. (gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen)

3: Raam nat plakken
Nu het raam schoon is, maak je het opnieuw nat met een plantenspuit. Dit doe je om het folie makkelijker te monteren. Het is geen must bij statisch folie. Maar het maakt het aanbrengen vele malen makkelijker.

4: Beschermlaag folie deels verwijderen
Peuter in een hoekje het beschermlaagje los van het folie (deze is van plastic, heel dun en vrijwel niet zichtbaar) Het lospeuteren is soms lastig. Wij gebruiken twee stukjes plakband en plakken 1 plakbandje op het folie en 1 op het beschermfolie. Vervolgens trekken we de plakbandjes van elkaar af en hopen we dat de beschermlaag ook loskomt. Trek deze er nog niet helemaal af. Circa 10cm is genoeg.

5: Raamfolie op raam aanbrengen
Begin in een hoek en ga vervolgens verder. Zorg ervoor dat het folie strak tegen het raam komt. Trek de beschermlaag voorzichtig steeds verder van het statische folie en laat het folie direct aan het raam hechten. Het aanbrengen van raamfolie is een eenvoudig, maar een secuur karwei. Wij adviseren je daarom om dit bij voorkeur met twee personen te doen.

6: Overtollig water wegvegen
Zodra het raamfolie naar wens is aangebracht, moet het overtollige water dat tussen het raam en het folie zit weg worden gehaald. Strijk met de rakel met vilt over het folie vanuit het midden naar de zijkanten. Gebruik geen creditcard of iets dergelijks. Hiermee beschadig je het folie.

7: De afwerking
Nu het raamfolie is aangebracht kun je, indien dit van toepassing is, het overtollige raamfolie langs de randen met het kozijn weg snijden. Hierna ben je klaar en kan je genieten van de mooi aangebrachte folie!

8. Vochtplekken
Het kan zijn dat er naderhand nog vochtplekken tussen het raamfolie en glas te zien zijn. Geef dit de tijd, het trekt vanzelf weg. Tijdens warme dagen gaat dit sneller dan in de herfst en winter.
 

Ik kom folie tekort, wat nu?

Kom je zonwerende raamfolie statisch donkergrijs/zilver tekort? Dan kun je dit natuurlijk bij bestellen. Er is in dit geval echter wel een kleine kans op kleurverschil. . Folie wordt namelijk, net als behang, in batches gemaakt. En hoewel fabrikanten echt hun best doen om elke batch exact hetzelfde te laten lijken, kan het voorkomen dat de volgende batch toch net iets lichter of donkerder dan het vorige folie was. Kom je folie tekort? Bestel dan zo snel mogelijk folie bij. De kans is dan namelijk het grootste dat we nog uit dezelfde batch snijden.

Klik hier voor het bijbestellen van: zonwerende raamfolie statisch donkergrijs/zilver 50cm
Klik hier voor het bijbestellen van: zonwerende raamfolie statisch donkergrijs/zilver 90cm


Zondwerendfolie.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van onze raamfolie.
 
Zonwerendfolie.nl

Zonwerendfolie.nl

Info@zonwerendfolie.nl