De 5 meest gestelde vragen over zonwerende folie plus de antwoorden
Zonwerende folie is tegenwoordig erg populair bij zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Het biedt een effectieve oplossing tegen hitte, verblinding en verkleuring van interieur en kan bovendien bijdragen aan energiebesparing. Maar voordat mensen overgaan tot aanschaf komen er vaak veel vragen naar boven. In dit artikel beantwoorden we de vijf meest gestelde vragen over zonwerende folie zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken.
Zonwerende folie is een slimme, relatief betaalbare oplossing voor wie last heeft van hitte, UV-straling of inkijk. Door de juiste folie te kiezen voor jouw type glas en situatie voorkom je problemen en haal je het maximale uit deze technologie. Ben je helemaal overtuigd van deze betaaldbare oplossing? Kom dan eens langs in onze webshop of experience center op locatie en bekijk alle types zonwerende folie die wij aanbieden.
1. Hoe werkt zonwerende folie precies?
Zonwerende folie is een dunne laag, meestal gemaakt van polyester, die speciaal behandeld is om zonnestralen te reflecteren of absorberen. De folie wordt aan de binnen- of buitenzijde van ramen aangebracht. Afhankelijk van het type folie worden infraroodstraling (warmte) en UV-straling (verkleuring en schadelijke effecten) grotendeels geblokkeerd. Hierdoor blijft het binnen koeler, terwijl natuurlijk licht nog steeds naar binnen kan komen.2. Wat zijn de voordelen van zonwerende folie?
De voordelen zijn talrijk. Ten eerste zorgt de folie voor een aangenaam binnenklimaat doordat de binnentemperatuur aanzienlijk lager blijft op zonnige dagen. Daarnaast bespaar je op energiekosten, omdat airco’s minder hard hoeven te werken. Verder beschermt de folie meubels, vloeren en kunstwerken tegen verkleuring door UV-straling. Ook biedt het meer privacy, afhankelijk van het type folie en kan het helpen om hinderlijke schittering op beeldschermen te verminderen.3. Is zonwerende folie geschikt voor elk type raam?
Niet alle ramen zijn geschikt voor elk type folie. Vooral bij dubbel glas of HR++ glas is voorzichtigheid geboden. Sommige folies kunnen ervoor zorgen dat warmte tussen de glaslagen blijft hangen wat thermische spanningen veroorzaakt. Dit kan leiden tot barsten of breuk van het glas. Daarom is het belangrijk om vooraf het type glas te identificeren en folie te kiezen die daarvoor geschikt is. Er zijn specifieke folies ontwikkeld voor HR-glas, triple glas en enkel glas.4. Wat is het verschil tussen binnenfolie en buitenfolie?
Binnenfolie wordt aan de binnenzijde van het raam geplakt, terwijl buitenfolie, zoals de naam al zegt, aan de buitenzijde wordt aangebracht. Buitenfolie is over het algemeen effectiever in het weren van warmte, omdat het de zonnestralen al buiten het glas stopt. Ook is het bij bepaalde glasconstructies noodzakelijk om buitenfolie te gebruiken om glasbreuk te voorkomen. Binnenfolie is makkelijker aan te brengen en heeft een langere levensduur omdat het minder blootstaat aan weersinvloeden.5. Hoe lang gaat zonwerende folie mee en is het te verwijderen?
De levensduur van zonwerende folie hangt af van het type en of het binnen of buiten is aangebracht. Binnenfolies gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee terwijl buitenfolies vaak 5 tot 7 jaar meegaan vanwege blootstelling aan weer en wind. Verwijderen is mogelijk, maar vereist zorgvuldigheid. Meestal wordt de folie verwarmd met een föhn of stoomapparaat en vervolgens langzaam losgetrokken. Lijmresten kunnen met speciale reinigingsmiddelen worden verwijderd.Zonwerende folie is een slimme, relatief betaalbare oplossing voor wie last heeft van hitte, UV-straling of inkijk. Door de juiste folie te kiezen voor jouw type glas en situatie voorkom je problemen en haal je het maximale uit deze technologie. Ben je helemaal overtuigd van deze betaaldbare oplossing? Kom dan eens langs in onze webshop of experience center op locatie en bekijk alle types zonwerende folie die wij aanbieden.
Reacties (0)
Geen reacties gevonden.

Zonwerendfolie.nl
Info@zonwerendfolie.nl